2009. március 13., péntek

Tavasz (?!)

Egy hét múlva itt a tavasz. Elvileg. Itt a múlt héten egy nap alatt leesett egy jó fél méter hó, most már olvadozik. Nem is az itt a gond, hogy ennyi hó esett, hanem hogy egy nappal a hóesés előtt 20 fok volt, ezért kicsit meglepett a hóvihar. Nade félre a weather-talkkal, evezzünk komolyabb vizekre.

A szipogásfronton a helyzet fokozódik, ha ez még egyáltalán lehetséges. A múltkor írtam a szipogás mennyiségbeli bajnokáról, de utána két nappal beült mögém A VADKAN. A szipogás nagyon erős understatement lenne annak a hanghatásnak a leírására, amit ez az emberszabású (?) produkált. Ez kérem tisztességes vadkanhorkantgatás volt, méghozzá a legvadabb fajtából. Meg vagyok róla győződve, hogy az illető egy jól álcázott óriásvadkan volt.

Jövő héten erőteljesen networkingelni fogok. Az a professzor, akivel most dolgozom meghívta előadást tartani az egyik haverját, akivel együtt végeztek Chicagóban. Nem utolsósorban azért hívta meg mert én és rajtam kívül még két hallgató érdeklődik az orosz polgárháború iránt. A meghívott, Joshua Sanborn, írt egy kiváló könyvet a mobilizáció jelentőségéről a szovjet nemzetépítésben, ami az én kutatásomhoz is szorosan kapcsolódik. Ráadásul a professzorom megszervete, hogy kedden együtt vacsorrázzunk Sanbornnal, és hogy hétfőn mindhármunkkal elbeszélgessen egy kicsit a kutatásunkról, tanácsot adjon stb. Még nem tudom, hogy fog menni, de majd utánanézek, hogy kell sikeresen önmenedzselni, itt a csapból is ez folyik. Networkingelni muszáj.

Ebben a félévben elkezdtünk járni a Harvard konditermébe. A 'konditerem' nem is igazán megfelelő szó, inkább sportkomplexumnek nevezném. A Harvardnak majd' húsz sportlétesítménye van, köztük egy 105 éves, 30000 férőhelyes stadion. Mi a MAC-ba szoktunk járni (nem, nem Margitszigeti Atlétikai Centrum, hanem Malkin Athletic Center). Ez nagyjából öt percre van a kampusztól és megfelőlen nagy. Öt szintje van, középen egy uszodával, az alagsorban három konditeremmel, a felsőbb szinteken mindenféle csapatsport-teremmel és az egyik szinten futó- és ellipszisgépekkel. Ez utóbbiak mindegyikén van egy laposképernyős, kismilliócsatornás tévé, egyszóval elég jól fel vannak szerelve. Itt láthattok pár képet, fényképezni nem szabad, pedig elég jól néz ki az üvegfal körba, amin keresztül látni lehet az uszodát. Megyek is, mert ma csak kilencig vannak nyitva.

Nincsenek megjegyzések:

Site Meter Site Meter